11 травня 2017 року за участі  голови районної ради Віталія Стельмаха, голови райдержадміністрації Володимира Пилипчука, керівника ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольги Яковлєвої, відбулося засідання Районного штабу з питань координації роботи із забезпечення соціальної адаптації демобілізованих осіб, під час якого було представлено пілотний проект створення мережі фахівців з соціально-психологічної адаптації при сільських та селищних радах району.

Проект передбачає консолідацію зусиль 10 фахівців з соціально-психологічної адаптації, усіх структурних підрозділів Рівненської райдержадміністрації та територіальних органів району для вирішення проблем демобілізованих осіб.

                Як зауважив голова районної ради Віталій Стельмах: «Час, в який ми живемо – це час складних рішень для всіх. Найбільш важливим завданням для фахівців, відповідно до пілотного проекту, є бути поруч із учасниками АТО та їх сім’ями, постійно тримати руку на пульсі для своєчасного реагування на проблеми, що виникають та прикладати усі зусилля для їх швидкого позитивного вирішення». Крім того, голова ради висловив подяку депутатам Рівненської районної ради, які на сесії ради беззаперечно підтримали проекти рішень, що дадуть можливість на співфінансувати виконання Програми з районного бюджету.

                Голова райдержадміністрації Володимир Пилипчук відзначив, що втілення проекту в життя стало можливим завдяки плідній співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій Рівненського району і області, яка забезпечила якісний кадровий підбір та фінансування програми.