У Рівненському районі активно працюють над створенням центрів безпеки, що об’єднають у собі пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу. На їх базі працюватиме система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером. Таке компактне розташування оперативних служб дозволить швидко та ефективно реагувати на надзвичайні події.

Незабаром планується відкриття центру безпеки у с. Біла Криниця та пожежного депо у с. Велика Омеляна, тому, вже 20 липня вогнеборці з цих сіл поїдуть до Польщі за досвідом.

Даний захід відбудеться у рамках реалізації програми „Польська допомога”. Навчання сприятиме організації волонтерів-рятувальників з метою підвищення рівня безпеки в районі та області. Проект співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польщі в рамках програми польської закордонної допомоги.

12 липня у приміщенні райдержадміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Володимира Пилипчука та за участі голови районної ради Віталія Стельмаха, першого заступника голови райдержадміністрації Ігоря Грубого, начальника  Рівненського міськрайоного управління Головного управління Державної служби України  з надзвичайних ситуацій в Рівненській області Віктора Бабака, начальника комунального підприємства „Рівнерайкомуненергія” Рівненської районної ради Віталія Кардаша та секретаря Зорянської сільської ради Михайла Дяченка, відбулася робоча нарада щодо створення центру безпеки у с. Зоря. У ході наради був обговорений  перспективний план створення центру безпеки у с. Зоря.