Першочергово депутати районної ради розглянули питання щодо передачі із спільної власності територіальних громад Рівненського району у комунальну власність Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області (об’єднаної територіальної громади) бюджетних установ (закладів освіти та культури), розташованих на її території.


Дане питання досить довго обговорювалося у сесійній залі. За результатами розгляду прийнято рішення про створення робочої групи, яка має до 30 червня напрацювати механізм розмежування закладів поміж громадами та виробити схему передачі їх передачі у власність об’єднаних територіальних гром.
 Потім, депутати районної ради заслухали звіт голови районної ради Віталія Стельмаха про його діяльність за 2017 рік. За результатами голосування звіт голови не затверджено та підтримано його заяву щодо звільнення з посади за угодою сторін.
 У подальшому проведення сесії продовжив заступник голови районної ради Микола Сальчук.
 Депутати розглянули  понад  30 питань фінансового, організаційного, соціального  характеру, зокрема: 1. Про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. 2. Про Районну програму забезпечення молоді житлом на 2018-2023 роки. 3. Про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Рівненського району на 2018 рік. 4. Про районну цільову соціальну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки на 2018-2020 роки. 5. Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва у Рівненському районі на 2018-2020 роки та ін.