Цієї неділі в с. Грушвиця  на березі «Карпового урочища» відбувся ІІ-й етнофестиваль “Грушвицька юшка”.

Привітати учасників та гостей етнофестивалю завітали заступник голови районної ради Микола Сальчук,  депутати районної ради, окремі голови сільських рад та об’єднаних територіальних громад району.

З вітальними словами до присутніх звернувся заступник голови районної ради Микола Сальчук та зазначив: «Я радий завітати на таке чудове свято! Українська кухня є невід’ємною частиною національної культури і своєрідним надбанням українського народу, вона завжди відрізнялася різноманітністю страв, смаковими якостями. А сьогоднішнє свято слугує тому підтвердженням. Ми повинні передати молодому поколінню традиції та звичаї наших предків, адже саме з Запорозької Січі до сучасної української кухні прийшов рецепт смачної козацької юшки. Я впевнений, що проведення етнофестивалю «Грушвицька юшка» стане гарною традицією у районі та області, адже ваша юшка найсмачніша у світі".

У рамках фестивалю відбулося змагання команд за звання “Краща Грушвицька юшка 2018”, виступи творчих колективів Рівненського району.

 

Окрім того, учасники заходу мали змогу скуштувати смачну юшку та куліш.