Дитинство – особлива пора. В цей час відбувається постійний розвиток дитини, що характеризується якісними змінами, формуванням характеру, життєвих цінностей.

Ідеєю Етно-табору є – формування сили духу, патріотизму, християнських цінностей дітей у кількості 40 осіб віком від 10 до 12 років у період з 16 по 29 липня 2016 року на території табору «Сигнал» в с.Олександрія, шляхом проведення літнього табору за пластовою методикою у вигляді 14-денної гри на тему козацько-гетьманської доби із залученням істориків, етнографів, митців, фольклористів, проведенням спортивних та фольклорних заходів, спільне перебування дітей зі Сходу та Заходу України для культурного обміну, встановлення дружніх зв»язків. До роботи у таборі будуть залучені педагоги та виховники (1 виховник на 5 дітей).

Нашим завдання є показати, донести правдиву історію України, наші спільні прагнення жити єдиним народом, у цивілізованій спільноті світу.

Через ігрові комплекси, буде відтворено життя козаків Запорозької Січі, їхні традиції, історичні події. Майстерки з народної творчості козацької доби доповнять уявлення дітей про нашу культурну спадщину. Під час Етно-табору «Джура» заплановано:

- морські походи козаків (сплав на байдарках);

- вивчення пісень та участь у співанках за участі кобзарів, лірників;

- майстерки традиційних українських ремесел (гончарство, ковальство, плетіння із соломи, робота по дереву , інше);

- народознавчі інформації у захоплюючій формі, пізнання історії через етноекскурсії  (м.Острог, м.Дубно, с.Берестечко, с.Гурби);

- ігрові легенди, завдання – змаги;

- вивчення українських традиції;

- вечорниці (дискотеки в українському стилі);

- битва з турками (пейнт бол, фарби холі);

- вуличний кінозал з перегляду тематичних фільмів («Пропала грамота», «Чорна рада», «Той що пройшов крізь вогонь»)

- проведення завершального таборового Етно – ярмарку, фаєр-шоу;

- приготування традиційної козацької їжі.

ДЖУРА – молодий козак чи козачка, новак, який пройде шлях славетної козацько-гетьманської доби у спіралі часу, занурюючись в культурно – етнічні традиції української нації під час таборування.

Розуміння єдності приходить лише через спільну дію, працю, думку.

Фінансування відбувається за кошти меценатів та за рахунок роботи волонтерів.

Захід проводиться правозахисною організацією «Лекс-Форум» за підтримки Рівненської районної державної адміністрації та Рівненської районної ради та є продовженням проекту «Великдень за Сходу на Захід».

ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧИТИСЯ ДО ЗАХОДУ МЕЦЕНАТІВ. Також запрошуємо дітей віком 10-13 років до участі у Етно-таборі.

Керівник проекту Лосік Алла т. 067-115-35-35, Щербяк Юлія т.097-976-75-07

Контакти для меценатів: тел.45-45-62, 097-976-75-07,email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.