У К Р А Ї Н А

 

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

(друге пленарне засідання, друга сесія)

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 25  грудня  2015 року                                      № 27

Про хід виконання рішення

районної ради від 04 липня 2014 року

№ 1503 «Про програму інформатизації

Рівненського району на 2014-2016 роки»

 

Відповідно до Законів України «Про Національну програму інформатизації», «Про Концепцію Національної програми інформатизації»,  «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на               2007 – 2015 роки», Указу Президента України від 20 жовтня 2005 року № 1497/2005 «Про першочергові завдання щодо впровадження новітніх інформаційних технологій», постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2000 року № 644 «Про затвердження Порядку формування та виконання регіональної програми і проекту інформатизації», розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2007 року № 653-р «Про затвердження плану заходів з виконання завдань, передбачених Законом України «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007 - 2015 роки» (зі змінами та доповненнями), керуючись статтею 91 Бюджетного кодексу України та статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а :

1.  Інформацію про хід виконання рішення Рівненської районної                    ради від 04 липня 2014 року № 1503 «Про програму інформатизації        Рівненського району на 2014-2016 роки» взяти до відома (додається).

2.   Районній державній адміністрації:

- залучати депутатів районної ради до впровадження новітніх технологій в розробці безкоштовних програм, які забезпечать он-лайн врядування районної ради та районної державної адміністрації;

- забезпечити виконання заходів, передбачених програмою.

 

3.   Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради з гуманітарних питань, у справах сім’ї  та молоді, культури та розвитку туризму, з правових питань, регламенту, законності та антикорупційної політики  та керівника апарату районної державної адміністрації.

 

 

 

Голова районної ради                                                                В.П.Стельмах

 

ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання рішення Рівненської районної ради
від 04 липня 2014 року № 1503 «Про програму інформатизації
Рівненського району на 2014-2016 роки»

Програма інформатизації Рівненського району на 2014 ‑ 2016 роки визначає концепцію, першочергові напрями діяльності та заходи інформатизації щодо комп’ютерного, телекомунікаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування для забезпечення інформаційних потреб громадян, суспільства та держави, сприяння соціально-економічному розвитку району шляхом упровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій у всі сфери життєдіяльності району.

З метою реалізації Програми проведено наступні заходи.

У сфері освіти відділом освіти райдержадміністрації запроваджено власну систему відеоконференцзв’язку, за допомогою якої проводяться он-лайн наради педагогічних працівників району. Відділ забезпечує функціонування веб-сайту та електронної пошти.

У сфері охорони здоров’я створено систему інформаційного забезпечення між відділом охорони здоров’я райдержадміністрації, Рівненською центральною районною лікарнею, Олександрійською та Дядьковицькою № 2 районними лікарнями, КЗ «Рівненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (Городоцька, Квасилівська, Клеванська, Олександрійська, Обарівська, Корнинська, Колоденська, Оржівська, Білокриницька амбулаторії загальної практики сімейної медицини) з використанням комп’ютерної техніки та передачею даних за допомогою мережі Інтернет. У відділі охорони здоров’я райдержадміністрації впроваджено сучасне програмне забезпечення обробки статистичної інформації – закуплено та встановлено 2 програми «Медстат». У Рівненській центральній районній лікарні впроваджено пограми «Укрвак», «Кадри», «Медстат».

У сфері культури і туризму підключено до мережі Інтернет районний будинок культури, 3 школи естетичного виховання, центральна районна бібліотека, районна бібліотека для дітей, публічно-шкільні бібліотеки с.Велика Омеляна, с.Малий Шпаків, с.Біла Криниця, с.Олександрія, с.Шпанів, смт Оржів. Загальна кількість підключеної до мережі Інтернет комп’ютерної техніки становить 30 одиниць. Функціонує веб-сайт відділу культури і туризму райдержадміністрації, веб-сайти Білокриницької, Великоомелянської, Малошпаківської, Шпанівської, Шубківської публічно-шкільних бібліотек.

У сфері соціального захисту населення з метою забезпечення виконання зростаючих обсягів робіт по призначенню субсидій та інших соціальних виплат управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації  проведено модернізацію парку комп’ютерної техніки – 1 сервер, 12 персональних комп’ютерів, 9 принтерів.

У відділі з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації на 3 робочих місцях адміністраторів центру встановлено спеціальне програмне забезпечення Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, отримано права доступу до реєстру.

У апараті райдержадміністрації забезпечується функціонування веб-сайту та електронної пошти, системи документообігу «Мегаполіс». З метою збільшення швидкості та стабільності доступу до мережі Інтернет під’єднано постійно діючий високошвидкісний доступ до мережі Інтернет по існуючій телефонній лінії за технологією ADSL зі швидкістю 12Мб/с, від                               ПАТ «Укртелеком».

Органи місцевого самоврядування району мають доступ до мережі Інтернет, використовують у роботі скриньки електронної пошти. Громади Городоцької, Олександрійської сільських, Квасилівської та Оржівської селищних рад представлені в мережі Інтернет-порталами.

З метою попередження витоку інформації, яка може бути використана російськими спецслужбами, вжито заходи щодо відмови використання у службовій діяльності органів державної виконавчої влади та закладів району поштових скриньок та публічних он-лайн-сервісів зони домену .RU, антивірусного програмного забезпечення, яке розроблене в Російській Федерації.

Разом з тим, слід зазначити, що впродовж 2014-2015 років на реалізацію Програми фінансування не було.

Враховуючи вищевикладене, з метою подальшого розвитку інформатизації району у 2016 році Програма потребує фінансування:

В апараті райдержадміністрації – 25,0 тис. грн, для заміни сервера офіційної електронної пошти райдержадміністрації та підключення до Інтернету який знаходиться в незадовільному технічному стані, у зв’язку з фізичним та моральним зносом обладнання, час експлуатації якого сягнув 10 років.

У відділі з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації – 4,0 тис. грн., для забезпечення якісного та стабільного доступу до Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, юридичних та фізичних осіб необхідне підключення до окремої виділеної лінії мережі Інтернет, проведення навчання працівників центру по роботі з системами Єдиних та Державних реєстрів.

В галузі соціального захисту населення – 150,0 тис. грн, для заміни на сучасну комп’ютерну техніку 21 робочої станції, 10 принтерів.

У галузі культури і туризму – 140,0 тис. грн, для забезпечення сучасною комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет публічно-шкільних бібліотек с.Забороль, с.Великий Житин, с.Бармаки, с.Дерев’яне, с.Обарів, с.Іскра, с.Тайкури, с.Котів, с.Хотин, смт Клевань.

У галузі охорони здоров’я – 40,0 тис.грн, для забезпечення сучасною комп’ютерною технікою та підключенням до мережі Інтернет Новоукраїнської, Зорянської, Шубківської, Шпанівської, Дядьковицької амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Потребує виділення коштів для створення веб-сторінок органів місцевого самоврядування.

 

Керівник апарату адміністрації                                                    А.Потайчук