УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА   РАЙОННА  РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

(друге пленарне засідання, друга сесія)

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 25 грудня 2015 року                                                  №30

 

Про хід виконання рішення

районної ради від 04 липня 2014 року № 1502

«Про програму забезпечення

рівних прав та можливостей жінок

і чоловіків на період до 2016 року»

 

З метою впровадження гендерних підходів у всі сфери життєдіяльності суспільства, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2013 року № 717 «Про затвердження Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року», керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а :

1.     Інформацію про хід виконання рішення  районної ради від 04 липня 2014 № 1502 «Про програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року» взяти до відома (додається).

2.   Районній державній адміністрації забезпечити виконання заходів, передбачених програмою.

3.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з гуманітарних питань, у справах сім’ї  та молоді, культури та розвитку туризму та керівника апарату районної державної адміністрації.

 

Голова ради                                                                              В.П.Стельмах

ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання рішення районної ради від 04 липня 2014 року

№ 1502 «Про програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок

і чоловіків на період до 2016 року»

В районному центрі зайнятості  запроваджуються гендерні програми                 і надання послуг для шукачів роботи, роботодавців та молоді.  Так з                        2858 безробітних громадян, які перебували на обліку в Рівненському РЦЗ протягом січня-жовтня 2015 року 1711 осіб становлять жінки або 59,9 %. Протягом вказаного періоду проведено 7 семінарів з гендерних питань, в яких прийняло участь 89 безробітних жінок.

В січні – жовтні поточного року на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації скеровано 250  безробітних жінок, або 57,9 % від загальної кількості осіб, які направлені на навчання протягом вказаного періоду (432 особи).

Протягом десяти місяців 2015 року було працевлаштовано                      453 безробітні жінки, що складає 55,2 % від загальної кількості працевлаштованих (працевлаштовано 821 безробітний).

В 2015 році 1575 безробітним жінкам було надано 4284 профорієнтаційні послуги.

В районі традиційно пройшли заходи до Дня матері, центральною районною бібліотекою для дітей в смт Клевань проведено свято «Прекрасне перше слово «Мама» за участю читачів дітей та їх матерів.

10 травня в готельному комплексі «Скольмо» в смт Клевань пройшов регіональний фестиваль духовної музики «Дзвенить оркестрів мідь», присвячений Дню матері.

В публічно-шкільних бібліотеках району проводяться години інформаційних повідомлень, інформаційні хвилинки та інші інформаційно-просвітницькі заходи вивчення  та розв’язання рівних прав та можливостей жінок на рівні з чоловіками.

Під час виїздів Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи в школи-інтернати, загальноосвітні заклади, дитячі будинки сімейного типу надаються роз’яснення щодо рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

Спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прочитано лекції щодо профілактики ВІЛ/СНІДу, алкоголізму, запобігання торгівлі людьми. Таких заходів проведено 6, охоплено ними                          30 осіб.

В Рівненському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють телефонні «гарячі ліній» та «телефони довіри» для осіб, які зазнали дискримінації за ознакою статі.

Здійснено виїзди Мобільного консультпункту соціальної роботи в школи-інтернати, загальноосвітні навчальні заклади, оздоровчі табори, селищні та сільські ради, де було прочитано лекції та продемонстровано відеофільми на теми: «Світ професій», «Типові помилки при виборі професії», «Працевлаштування за кордоном», «Здоровий спосіб життя – запорука успішного професійного росту», «Міграція». Таких заходів проведено  12, охоплено ними 260 осіб.

 

Заступник голови адміністрації                                                      С.Подолін