УКРАЇНА

РІВНЕНСЬКА   РАЙОННА  РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

(друге пленарне засідання, друга сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від 25 грудня 2015 року                                                  №70

Звіт про здійснення державної

регуляторної політики районною радою

Заслухавши  та  обговоривши  звіт про здійснення державної регуляторної політики районною радою, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 7, 10,13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» за погодженням з постійними  комісіями районної ради,  районна рада

в и р і ш и  л а :

1.     Звіт  про здійснення державної регуляторної політики районною радою взяти до відома (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні                     комісії районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної                  політики, комунальної власності, будівництва та розвитку інфраструктури, з правових питань, регламенту, законності та антикорупційної політики та заступника голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 

 

Голова ради В.П.Стельмах

 

ЗВІТ

про здійснення державної регуляторної політики

Рівненською районною радою

Регуляторна діяльність Рівненської районної ради здійснюється відповідно до основних принципів державної регуляторної політики, визначених Законами України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування», Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо державного регулювання господарської діяльності», Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» та іншими нормативно-

правовими актами.

 

Планування регуляторної діяльності.

З метою забезпечення принципу ефективності регуляторної діяльності та відповідно до вимог ст. ст.7, 10,13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» районною радою затверджений рішенням Рівненської районної ради від 12 грудня 2014 року              № 1683 у встановленому порядку та з дотримання визначених термінів план підготовки проектів регуляторних актів районної ради на 2015 рік та сформовано перелік регуляторних актів, щодо яких відповідно до принципів регуляторної політики та Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» можуть бути прийняті проекти  регуляторних актів. До них належать:

1.1.Про затвердження переліку платних послуг, що надаються Трудовим архівом Рівненського району та цін на них.

1.2.Внесення змін до Положення про оренду майна, яке належить до спільної власності територіальних громад Рівненського району, затвердженого рішенням районної ради від 06.09.2013 року № 1208.

1.3.Про затвердження економічно обґрунтованих тарифів на теплопостачання комунальному підприємству “Рівнерайкомуненергія” Рівненської районної ради.

У разі потреби у прийнятті регуляторних актів, які не увійшли до річного плану підготовки проектів регуляторних актів районної ради, забезпечується внесення змін до нього.

 

Підготовка проектів регуляторних актів.

Підготовка проектів регуляторних актів районної ради здійснювалась із

дотриманням принципів, доцільності, збалансованості, достатності, послідовності, передбачуваності регуляторної діяльності та відповідності нормативного регулювання.

 

Так, з початку 2015 року підготовлено один регуляторний акт, а саме, рішення районної ради 02 жовтня 2015 року № 1841 «Про затвердження економічно обґрунтованих тарифів на теплопостачання комунальному підприємству «Рівнерайкомуненергія» Рівненської районної ради.

Метою розробки та прийняття регуляторного акту є забезпечення якісного та в повному обсязі теплопостачання споживачів, налагодження розрахунків за енергоносії та природний газ. Розробку регуляторного акту було розпочато липні 2015 року: на підприємстві розроблювався новий тариф на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також на послугу з централізованого опалення. 04 вересня та 11 вересня дане Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги теплопостачання, що надаються КП "Рівнерайкомуненергія" з розшифровкою складових тарифу було опубліковане в газеті "Слово і час".

З метою визначення доцільності прийняття регуляторних актів, одержання зауважень і пропозицій, проект рішеннч разом із аналізами їх регуляторного впливу  було оприлюднено шляхом розміщення на веб-сайті районної ради. Планується обговорення вищезазначеного регуляторного акта на засіданні постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, комунальної власності, будівництва та розвитку інфраструктури.

Робота щодо реалізації вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» в районній раді знаходиться на постійному контролі.

Прийняті, протягом 2015 року районної радою, регуляторні акти не скасовувались, оскільки були підготовлені та прийняті з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

Керуюча справами ради                                                                                                                         О.Є.Фурманець