08 грудня у с. Хотинь відбулося освячення Козацького хреста загиблому в зоні АТО Тарасу Прончуку.

Вшанувати пам'ять загиблого воїна прийшли родичі, друзі, бойові товариші, мешканці громади та батьки загиблих в зоні АТО воїнів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять героя.

На заході був присутній голова Рівненської районної ради Микола Сальчук, який у своєму виступі подякував матері бійця Ніні Тарасівній та наголосив, що ми повинні бути гідними жити у державі, за яку такі молоді хлопці віддають своє життя.

Нагадаємо, Тарас Прончук народився 1997 року в селі Хотин на Рівненщині. Був старшим з чотирьох синів. Навчався у Хотинській школі, а з 5 до 9 класу — у Городоцькій загальноосвітній школі. У шкільні роки виконував обов'язки паламаря-прислужника священика в Свято-Анно-Зачатіївській сільській церкві. 2015 закінчив Рівненський технічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування за фахом електрогазозварювальника.

Призваний до війська у листопаді 2015, служив на посаді кулеметника. В подальшому продовжив службу за контрактом.

Молодший сержант, заступник командира бойової машини — навідник-оператор 2-ї роти 1-го батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти, в/ч А2802, м. Миколаїв.

Брав участь в антитерористичній операції на Сході України, в ОТУ «Маріуполь». Оскільки Тарасу не було ще 20 років, його хотіли відправити з сектора до Миколаєва, але він відмовився. Під час останньої ротації витягнув з поля бою чотирьох поранених до місця евакуації.

Загинув 16 лютого 2017 року о 09:50 від кульового поранення поблизу с. Водяне Волноваського району, внаслідок обстрілу взводного опорного пункту російськими терористами з боку окупованої Саханки.

18 лютого з 19-річним воїном-захисником прощались у Рівному[1]. Похований на кладовищі рідного села Хотин.

Залишилася мати і троє молодших братів.