2 серпня 2019 року відбувся День депутата районної ради в селі Грабів Зорянської сільської ради. Приводом до проведення Дня депутата був розгляд колективного звернення жителів села щодо недоцільності реорганізації Грабівської ЗОШ у дошкільний навчальний заклад.

Депутати районної ради ознайомилися з роботою та матеріально-технічною базою місцевої школи, зустрілися з мешканцями села та вислухали їх думку із означеного питання.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Набочук О.Ю. у своєму виступі ознайомив присутніх із станом реформування галузі освіти району та звернув увагу на проблеми з утримання малокомплектних шкіл.

 Голова районної ради Сальчук М.Г., в.о. голови райдержадміністрації Подолін С.В. відзначили, що в питанні реорганізації малокомплектних шкіл слід обов’язково враховувати позицію місцевої громади, а також запропонували утриматися від прийняття рішення щодо реорганізації місцевої школи до завершення формування об’єднаної територіальної громади.

 

За результатами обговорення питання прийнято також рішення про проведення ремонту частини приміщення школи за рахунок районного бюджету та бюджету Зорянської сільської ради.

Депутати районної ради також відвідали місцевий клуб та ознайомилися із його роботою.