22 серпня в обласному українському академічному музично-драматичному театрі відбулися районні урочистості заходи з нагоди Дня незалежності України.

Хвилиною мовчання учасники урочистих зборів вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу рідної землі, за Незалежність України.

З вітальними словами до присутніх звернувся голова районної ради Микола Сальчук: «Відзначаючи 28-му річницю Незалежності нашої держави ми як ніколи усвідомлюємо її справжню цінність! У такий непростий час для України для кожного українця слова «незалежність», «суверенність», «єдність» набувають нового звучання. Низько вклоняюсь усім, хто вкладає у розвиток рідного краю працю та інтелект, хто боронить і захищає нашу державу від ворога, хто примножує її багатство та славу».

За поданням депутатського корпусу Рівненської районної ради голова районної ради Микола Сальчук був нагороджений вищою громадської нагородою України орденом «Зірка слави та заслуг».

За особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку  працівників органів державної влади, інших державних органів, установ та учасників антитерористичної операції нагороджено медаллю «За службу Україні».

Потому, за сумлінну працю, активну громадянську позицію, значний особистий внесок у розбудову незалежності, захист суверенітету і територіальної цілісності України та з нагоди 28-ї  річниці незалежності України кращим працівникам установ, організацій, підприємств району, громадським діячам, депутатам районної ради, працівникам органів місцевого самоврядування вручили Почесні грамоти обласної ради, облдержадміністрації, райдержадміністрації.