Відбулася робоча нарада керівництва міста Рівного та Рівненського району щодо взаємодії та перспективи розвитку в умовах проведення реформи децентралізації.

В рамках наради міський голова Рівного Володимир Хомко та голова Рівненської районної ради Микола Сальчук зійшлись на такому механізмі взаємовідносин, який був би прозорим, двостороннім та не порушував би інтереси пересічних громадян, мешканців району та міста Рівного. З огляду на це, сторони висловили доцільність відтермінувати дію рішення Рівненської міської ради №6750 від 24.10.2019 «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг» для врегулювання відносин між селами та об’єднаними територіальними громадами навколо обласного центру. Сторони зауважили, що в будь якому випадку, після переходу до наступного етапу децентралізації, відносини між громадами потрібно буде приводити до взаємовигоди, прозорості та спільної перспективи.

Керівництво міста та району зійшлися на спільній позиції, що, об’єднавши зусилля та ресурси, можна буде забезпечити якісні та позитивні умови проживання громадян на території міста та сусідніх населених пунктів.