З метою вивчення роботи та зясування проблем комунальних установ Рівненської районної ради відбулася робоча зустріч голови ради Василя Тимощука з керівником Трудового архіву Рівненської районної ради Іриною Клочок.

             Голова районної ради ознайомився з роботою закладу та умовами зберігання архівних справ та документів. Під час зустрічі обговорено основні проблемні питання та перспективи подальшої роботи.

       Основними завданнями установи є створення належних умов для зберігання, використання архівного фонду,  тимчасового зберігання архівних документів з особового складу ліквідованих підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, що розташовані на території району.

      За період діяльності архіву з 2008 по 2020 роки на зберігання надійшли документи з особового складу 311 ліквідованих підприємств, установ та організацій, що в загальній кількості становить 49736 одиниць зберігання.

      У Трудовому архіві забезпечений належний рівень користування документами у службових, наукових, соціально – правових та інших цілях.  Видача довідок, копій та витягів з документів ведеться відповідно до запитів та поданих заяв у належні строки.

          Цікавим виявилося порівняння оплати праці працівників сільськогосподарських та промислових підприємств за 1984 рік.  Зокрема, оплата праці на Рівненському льонокомбінаті інженера-економіста в березні 1984 року становила 296 крб 48 коп. В той же період часу голова колгоспу отримував 300 крб заробітної плати, механізатор – 121 крб 41 коп., а працівниця рільничої бригади  лише 57 крб. 60 коп.

       Зацікавився голова ради і посвідченнями депутатів, які зберігаються в архіві. Хоча посвідчення депутата районної ради не вдалося знайти, натомість побачили посвідчення депутатів міської і обласної рад.

        Загалом комунальна установа «Трудовий архів територіальних громад Рівненського району», завдяки добросовісному відношенню до роботи працівників та керівника, належним чином виконує свої завдання та функції.