У К Р А Ї Н А

 РІВНЕНСЬКА  РАЙОННА  РАДА

 РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 Восьме  скликання

 (десята сесія)

 Р І Ш Е Н Н Я

  від  30 вересня  2021 року                                               №341

 
 Про Районну соціальну програму

 запобігання та протидії домашньому

 насильству та насильству за ознакою

 статі на період до 2025 року

 
             Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве  самоврядування в Україні», на виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 24 лютого 2021 року № 145 «Питання Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період      до 2025 року» та з метою удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в умовах децентралізації з урахуванням міжнародних стандартів, Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Указу Президента України від 21 вересня 2020 року  № 398 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства», за погодженням з постійними комісіями районної ради,  районна рада

 

в и р і ш и л а:

             1. Затвердити Районну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року (далі – Програма), схвалену розпорядженням голови райдержадміністрації від 15 червня 2021 року    № 315, що додається.

             2. Районній державній адміністрації:

             - забезпечити організацію виконання Програми;

             - при формуванні районного бюджету, передбачити у межах наявних фінансових ресурсів кошти на забезпечення виконання Програми.

             3. Контроль за виконанням  рішення покласти  на постійну  комісію районної ради з гуманітарних питань, у справах сім’ї та молоді, культури, розвитку туризму та міжнародного співробітництва та заступника голови  районної державної адміністрації.

 
 Голова ради                                                                                                   В.О.Тимощук