У  К  Р  А  Ї  Н  А

РІВНЕНСЬКА  РАЙОННА  РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

(П’яте  скликання )

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

від  22   грудня  2009 року                                                    № 1012

 

Про звернення депутатів Рівненської районної ради до Кабінету Міністрів України, Рівненської обласної ради та районних рад Рівненської області щодо спрощення процедури надання дозволу на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, незалежно від форм власності

Відповідно до численних звернень жителів району, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

 

в и р і ш и л а :

 

1. Схвалити  текст Звернення  депутатів Рівненської районної ради до Кабінету Міністрів України, Рівненської обласної ради та районних рад Рівненської області щодо спрощення процедури надання дозволу на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, незалежно від форм власності (додається).

2. Направити звернення до Кабінету Міністрів України, Рівненської обласної ради, районних рад Рівненської області.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Свисталюк С.А.) та заступника голови ради Мельника М.В.

Голова ради                                                        М.І. Свінтозельський

Звернення

депутатів Рівненської районної ради до Кабінету Міністрів України, Рівненської обласної ради та районних рад Рівненської області щодо спрощення процедури надання дозволу на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, незалежно від форм власності

До депутатів Рівненської районної ради надходять численні звернення громадян, депутатів сільських, селищних рад району про ускладнену процедуру в порівнянні з попередніми роками щодо порядку надання дозволу на виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів незалежно від форм власності, а також відміни видачі місцевими органами архітектури архітектурно-планувальних завдань.

Це створює соціальну напругу серед населення району в період кризової ситуації в країні та принижує роль сільських, селищних рад з вищевказаних питань.

Причиною цього стало створення прямого підпорядкування органів Державного архітектурно-будівельного контролю Міністерству регіонального розвитку та будівництва України.

Робота територіальних органів Держархбудконтролю не спрощує, а навпаки, ускладнює та значно підвищує вартість надання дозволів та прийняття в експлуатацію об’єктів.

Враховуючи вищевикладене, вважаємо за необхідне та пропонуємо повернутись до створення місцевих органів Державного архітектурно-будівельного контролю в структурі місцевих органів архітектури обласних та районних державних адміністрацій, як це було до 01.01.2008 року, а також, Міністерству регіонального розвитку та будівництва України розробити нові базові показники вартості проектно-планувальних та інших робіт з надання платних послуг замовникам в Україні з урахуванням нинішнього соціально-економічного становища України.

Схвалено

рішенням районної ради

від  22 грудня  2009  року

№1012