У К Р А Ї Н А

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання

(тридцять четверта сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від  03 жовтня 2014 року                                      № 1601

Про звернення депутатів Рівненської районної

ради до Голови Верховної  Ради України,

Прем’єр – міністра України щодо

вдосконалення законодавства про мобілізацію

Керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а:

1. Схвалити текст звернення депутатів Рівненської районної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр – міністра України щодо вдосконалення законодавства про мобілізацію  (додається).

2.   Рішення надіслати Голові Верховної Ради України, Прем’єр – міністру України.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

Голова ради                                                  В.О.Пилипчук

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Рівненської районної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр – міністра України щодо вдосконалення законодавства про мобілізацію

Існуюча в державі законодавча база з питань оповіщення та призову мобілізаційних ресурсів не дає можливості виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад забезпечити оповіщення та явку військовозобов'язаних відповідно до завдань, які визначаються під час проведення заходів мобілізації. Це призводить до того, що військові організаційні структури комплектуються несвоєчасно, а контингент має низький професійний та моральний рівень. Значна кількість військовозобов'язаних ухиляється від призову по мобілізації, а процедура накладання адміністративних стягнень потребує багато часу, сил органів влади та військових комісаріатів та в більшості випадків не дозволяє розшукати військовозобов'язаних, скласти протокол, довести постанову про адміністративне правопорушення. Існує загроза у разі оголошення загальної мобілізації повного саботажу та зриву її проведення. Ситуацію, що склалася, можна вирішити шляхом внесення змін у Закони та Постанови, які регламентують призов на військову службу при мобілізації, зокрема запровадженням механізму щодо блокування: паспортів громадян України на території України; закордонних паспортів громадян України; посвідчень водіїв; грошових карток банківськими установами. Пропонуємо затвердити такий порядок, за яким у разі надходження подання від начальників пунктів збору сільських (селищних), міських рад, начальників дільниць оповіщення про небажання отримувати повістки, неприбуття по повістці військовий комісар погоджує вказане подання, затверджує його у голови райдержадміністрації (міського голови) та направляє до органів міграційної служби, управління МВС, Департаменту державної прикордонної служби, банківських установ, які розміщуються на території району, міста (області) з метою блокування документів на військовозобов'язаних, які відмовились від отримання повістки (не з'явились за повісткою).                                                                   Тому ми, депутати Рівненської районної ради, просимо негайно розглянути та прийняти всі необхідні зміни у Закони та Постанови, які регламентують призов на військову службу при мобілізації.

 

СХВАЛЕНО

Рішення Рівненської районної ради

від «03» жовтня 2014 року № 1601