У К Р А Ї Н А

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання

(тридцять четверта сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від  03 жовтня 2014 року                                № 1604

Про звернення Рівненської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансування з Державного бюджету України продовження будівництва  дитячого дошкільного закладу в смт Оржів Рівненського району Рівненської області

Керуючись частиною 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а:

1. Схвалити текст звернення Рівненської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансування з Державного бюджету України продовження будівництва дитячого дошкільного закладу в смт Оржів Рівненського району Рівненської області (додається).

2.  Дане рішення надіслати Кабінету Міністрів України.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з правових питань, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

Голова ради                                                   В.О. Пилипчук

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

Рівненської районної ради

до Кабінету Міністрів України щодо фінансування з Державного бюджету України продовження будівництва дитячого дошкільного закладу смт Оржів Рівненського району Рівненської області

Ми, депутати Рівненської районної ради, з метою забезпечення потреб територіальних громад району, звертаємося до Вас із пропозицією розглянути питання щодо фінансування з Державного бюджету України будівництва дитячого садочка  в смт Оржів Рівненського району Рівненської області.

На сьогодні у смт Оржів Рівненського району гостро постала проблема відсутності дитячого садочка. У селищі проживає 645 дітей віком від народження до 6 років. На даний час понад 30 дітей відвідує Зорянський ДНЗ в с. Зоря, який знаходиться на території сусідньої сільської ради, на утримання яких з бюджету сільської ради виділяється понад 300 тис.грн.

Крім того, в 2014 році Зорянською сільською радою прийнято рішення про припинення зарахування дітей Оржівської селищної ради в Зорянський ДНЗ у зв’язку із неможливістю задоволення потреб місцями у дитячому закладі дітей, які проживають на території Зорянської сільської ради.

У 2008 році розроблено проект дитячого садка на 190 місць, а в 2012 році зроблено його корегування на 150 місць. Згідно експертного звіту загальна кошторисна вартість складає близько 16 млн.грн.

У 2012 році УКБ Рівненської обласної державної адміністрації розпочало будівництво дитячого садка, а саме закладено фундамент. На будівництво фундаменту витрачено 800 тис.грн.

Проте, з грудня 2012 року у зв’язку із відсутністю коштів роботи призупинено.

Відсутність дошкільних закладів у селищі не дозволяє якісно підготувати дітей до навчання в школі та забезпечити якість організації навчально-виховного процесу, його результативність.

Будівництво та відкриття дитячого садка надасть можливість батькам працювати не лише у селищі, а й інших населених пунктах району та області, створити також нові робочі місця для жителів та в повній мірі охопити дітей дошкільною освітою та надавати якісні освітні послуги з дошкільного виховання.

Враховуючи вищенаведене, просимо посприяти у виділенні коштів  на продовження будівництва закладу, а також  включити Оржівський дитячий дошкільний заклад до переліку об’єктів державної програми будівництва та плану фінансування з Державного бюджету на 2015 рік. Вартість об’єкту – 16 млн. грн.

СХВАЛЕНО

Рішення Рівненської районної ради

від “03” жовтня 2014 року №1604