У  К  Р  А  Ї  Н  А

РІВНЕНСЬКА    РАЙОННА   РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

(позачергова шоста сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від 15 липня 2016 року                                          № 182

Про звернення депутатів Рівненської

районної ради до сільських та селищних рад

Рівненського району

Враховуючи відкрите звернення Громадського руху «Народний контроль» від 15 липня 2016 року щодо ситуації, яку створює рівненський бізнесмен Юрій Бойко, вирощуючи собак небезпечної породи «Тибетський мастиф», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

в и р і ш и л а :

1. Схвалити текст звернення депутатів Рівненської районної ради до сільських, селищних рад Рівненського району щодо ситуації, яка склалась із розведенням та вирощуванням рівненським бізнесменом Юрієм Бойко собак небезпечної породи «Тибетський  мастиф» (додається).

2. Направити дане звернення до сільських та селищних рад району.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради.

Голова ради                                                                                   В.П.Стельмах


Звернення

депутатів Рівненської районної ради до сільських, селищних рад

Рівненського району щодо ситуації, яка склалась із розведенням

та вирощуванням рівненським бізнесменом Юрієм Бойко

собак небезпечної породи «Тибетський мастиф»

 

Від імені представників територіальної громади Рівненського району, які занепокоєні діями, які творить рівненський бізнесмен Юрій Бойко, вирощуючи собак небезпечної породи «Тибетський мастиф» в житловій зоні села Олександрія, просимо Вас проявити свою громадську позицію, виконати посадові обов’язки та Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Віднедавна, на території колишнього Радіозаводу, у безпосередній близькості до ВИШу почав функціонувати незаконний розплідник собак, що викликало хвилю обурення як зі сторони педагогічного колективу та студентів, так і зі сторони жителів сусідніх багатоповерхівок. Окрім того, в Юрія Бойка є розплідник на вул. Костромській, собаки з якого неодноразово нападали на людей. Всі ці моменти, як соціальний телевізійний проект Громадський рух  «Народний контроль» висвітлювали в пресі.

Жахливим є інцидент, коли собаки мало не до смерті покусали літнього чоловіка. Зухвала поведінка Юрія Бойка, який не бажає реагувати на скарги громадян, на нашу думку, є наслідком безкарності, яку він відчув саме в с. Олександрія, Рівненського району.

Тому, звертаємось до сільських, селищних рад Рівненського району прийняти відповідні рішення  про заборону розведення собак в кількості більше двох-трьох дорослих особин в житловій зоні та без узгодження з територіальною громадою.

Окрім того, пропонуємо, відповідно до Закону України «Про благоустрій в населених пунктах», «Правил благоустрою територій сіл Олександрійської сільської ради», «Правил вигулювання та дресирування тварин у не відведених для цього місцях» Олександрійській сільській раді підтримати та направити до суду позовну заяву на предмет діяльності Юрія Бойка.


Схвалено

Рішення Рівненської районної ради

від 15 липня 2016 року № 182