У К Р А Ї Н А

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

­­­­­­­(четверта сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від 17 березня 2016 року                                 № 116

Про хід виконання рішення районної ради

від 17 лютого 2011 року № 67 «Про районну

програму створення місцевого та об’єктових

матеріальних резервів для запобігання, ліквідації

надзвичайних ситуацій техногенного та природного

характеру та їх наслідків на

2011-2015 роки»

З метою формування районного фонду матеріально-технічного резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків на 2016-2020 роки, відповідно до Кодексу цивільного захисту України, керуючись  статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними  комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а :

1. Інформацію про хід виконання рішення районної ради від 17 лютого  2011 року № 67 «Про районну  програму створення місцевого та об’єктових матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків на 2011-2015 роки»  взяти до відома (додається).

2. Районній державній адміністрації:

- розробити  районну  програму створення місцевого та об’єктових матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків на 2016-2020 роки.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та податків, з питань охорони здоров’я, екології, Чорнобильських проблем, соціального захисту населення, учасників

АТО, бойових дій та членів їх сімей та заступника голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

Голова ради                                                     В.П.Стельмах


І Н Ф О Р М А Ц І Я
про хід виконання рішення районної ради від 17 лютого 2011 року № 67 «Про районну  програму створення місцевого та об’єктових матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків на 2011-2015 роки»

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня  2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» об’єктові матеріальні резерви створюються суб'єктами господарської діяльності, у власності або  у  користуванні  яких є об’єкт підвищеної небезпеки або потенційно небезпечний об’єкт. 

Працівниками Рівненського міськрайонного управління ГУ ДС України у Рівненській області здійснюється контроль за створенням об’єктових фондів матеріально-технічних резервів згідно плану накопичення запасів матеріальних ресурсів. В сільських, селищних радах проводяться заходи з накопичення фондів матеріально-технічних резервів шляхом укладання договорів з організаціями, установами та підприємствами, накопиченням матеріалів  що залишаються в задовільному стані від розбирання аварійних споруд та після проведення ремонтних робіт.

Укладені угоди про забезпечення матеріальними ресурсами у разі  загрози або виникненні надзвичайних ситуацій між райдержадміністрацією  та Рівненською райспоживспілкою, філією «Рівненський райавтодор», ДП «Рівненський лісгосп».

З метою  поповнення місцевого матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків в грудні 2014 року за кошти районного бюджету закуплено 700 літрів дизельного пального та 670 літрів бензину А-92.

В вересні 2015 року з матеріального резерву передано 3 Державному пожежно-рятувальному загону Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області паливо-мастильні матеріали у кількості: 250 літрів дизельного пального та 570 літрів бензину     А-92.

Кошти на закупівлю паливно-мастильних матеріалів у 2015 році не виділялись.

Начальник відділу з питань

надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення

райдержадміністрації М.Кочура