У К Р А Ї Н А

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

­­­­­­­(четверта сесія)

Р І Ш Е Н Н Я

від 17 берехня 2016 року                                            № 124

Про хід виконання рішення районної ради

від 05 січня 2012 року № 470 «Про районну

Програму благоустрою  населених пунктів

на 2012 - 2015 роки»

Керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада

в и р і ш и л а :

1.      Інформацію про виконання рішення районної ради від 05 січня   2012 року № 470 «Про районну Програму благоустрою населених пунктів  на 2012 - 2015 роки» взяти до відома (додається).

2.     Зняти з контролю рішення районної ради від 05 січня 2012 року № 470 «Про районну Програму благоустрою населених пунктів на 2012 - 2015 роки», в зв’язку із закінченням терміну дії.

3.      Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії  районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, комунальної власності, будівництва та розвитку інфраструктури, з питань бюджету, фінансів та податків та заступника голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

Голова ради                                                   В.П.Стельмах


ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання рішення районної ради від 16 березня 2012 року № 470 «Про районну Програму благоустрою населених пунктів на 2012-2015 роки»

Візитною карткою населеного пункту є його благоустрій. Оскільки враження кожного про населений пункт складається з того, який в ньому благоустрій: чистота, дороги, тротуари, огорожі, зупинки, зелені насадження, зовнішнє освітлення тощо.

Заходи комплексного благоустрою території населеного пункту розглядаються як повний спектр надання послуг, що забезпечують комфортні умови життя кожного його мешканця.

Затвердженою Програмою благоустрою населених пунктів передбачено виконання заходів щодо приведення в належний стан в’їзних знаків, зупинок, приміщень об’єктів соціальної сфери, належного облаштування монументів, пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних споруд, а також благоустрою парків, скверів, кладовищ, дитячих майданчиків, прибудинкових територій, доріг комунальної власності та територій прилеглих до доріг загального користування, висаджування дерев, кущів та ін.

Високий рівень благоустрою населеного пункту, упорядкування та санітарний стан є одним із чинників, який визначає його екологічний стан, що значно покращує навколишнє природне середовище.

За роки дії Програми значно покращився благоустрій населених пунктів в частині освітлення вулиць, ліквідації сміттєзвалищ, аварійних дерев, будівництво дитячих майданчиків, оздоблення фасадів торгівельних та соціально-культурних об’єктів. Кожна сільська та селищна рада накреслила плани першочергових дій та перспективу в питаннях благоустрою населених пунктів.

В 2015 році на благоустрій населених пунктів використано коштів сільських, селищних бюджетів 4 млн  436,515 тис.грн. в т.ч. із загального фонду - 3 млн 388,699 тис.грн. та із спеціального – 1млн 47,816 тис.грн. З них на реконструкцію вуличного освітлення в населених пунктах Новоукраїнської, Шпанівської, Великожитинської, Великоомелянської, Городищенської, Городоцької, Зорянської, Жобринської сільських рад використано 2 млн 287,288 тис.грн. Всього протягом 2012-2015 років на благоустрій із бюджетів сільських, селищних рад було направлено цільових видатків 8 млн 709,537 тис.грн. Вказані кошти направлялись як на виконання заходів у сфері благоустрою, наведення належного санітарного стану сіл та селищ так і на фінансування видатків на утримання зовнішнього освітлення вулиць.

Крім того у 2015 році за рахунок коштів бюджету розвитку сільських, селищних рад було проведено капітальний ремонт доріг комунальної власності на суму 17134,860 тис.грн. та за кошти обласного бюджету- на суму 5271 тис.грн. Із загального фонду бюджету сільських, селищних рад на поточний ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах району використано 5033,192 тис.грн.

За кошти Квасилівської селищної ради встановлено 5 дитячих майданчиків (64,1тис.грн.), придбано пам’ятник для учасника АТО  (12 тис.грн.).

На території Городоцької сільської ради встановлено пам’ятник «Загиблим за Україну» та висаджено парк «Героїв небесної сотні»  (151,5 тис.грн.).

На території Клеванської селищної ради проведено капітальний ремонт огорожі кладовища (184,624 тис.грн.). Новоукраїнською сільською радою встановлено пам’ятник загиблим дітям в с.Ремель (68,340 тис.грн.).

В селі Велика Омеляна проведено благоустрій цетральної частини села, території прилеглої до адміністративної будівлі Великоомелянської сільської ради (957,090 тис.грн.), а також придбано дитячий майданчик (98,37 тис.грн.).

За кошти Шпанівської сільської ради придбано ігровий майданчик  (60,0 тис.грн.).

У зв’язку із закінченням терміну Програми від 16 березня 2012 року  № 470 “Про районну Програму благоустрою населених пунктів на  2012-2015 роки” відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та енергоефективності райдержадміністрації просить зняти її з контролю.

Начальник відділу житлово-комунального

господарства, інфраструктури, енергетики

та енергоефективності райдержадміністрації                                  О.Оксимчук