У К Р А Ї Н А

РІВНЕНСЬКА РАЙОННА РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сьоме скликання

(одинадцята сесія) 

Р І Ш Е Н Н Я

від 06 квітня 2017 року                     № 336

Про звіт директора Трудового архіву

Рівненського району про результати

фінансово – господарської діяльності

установи у 2016 році

 

          Заслухавши та обговоривши звіт директора Трудового архіву Рівненського району Клочок Ірини Лазарівни про результати фінансово – господарської діяльності установи у 2016 році, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями районної ради, районна рада 

в и р і ш и л а :

          1.      Звіт директора Трудового архіву Рівненського району Клочок Ірини Лазарівни про результати фінансово – господарської діяльності установи у  2016 році взяти до відома (додається).

          2.   Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 

 

Голова ради                     В.П.Стельмах

 

Звіт

директора Трудового архіву Рівненського району

про результати фінансово-господарської діяльності установи за 2016 рік

 

          Діяльність Трудового архіву  спрямована на виконання Закону України «Про Національний архівний фонд і архівні установи», наказу Державного комітету архівів України від 13.05.2002 року №333 «Про затвердження Примірного положення про місцеву архівну установу для централізованого тимчасового зберігання документів».

          Створення належних умов для зберігання, використання архівного фонду,  тимчасового зберігання архівних документів з особового складу ліквідованих підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, що розташовані на території району, науково – технічне опрацювання документів, що надійшли на зберігання, згідно з правилами роботи Держкомархіву, створення необхідного довідкового апарату до них все це є основними завданнями установи.  

         На зберіганні у Трудовому архіві знаходяться документи ліквідованих колгоспів, радгоспів, колективних сільськогосподарських підприємств, приватних сільськогосподарських підприємств, кооперативів (обслуговуючих, виробничих, сільськогосподарських), фермерських господарств, товариств з обмеженою відповідальністю, заводів, малих приватних підприємств, комунальних підприємств, акціонерних товариств (відкритих, закритих), виробничо – комерційних приватних фірм, дочірніх підприємств, комбінатів, банків та  інші архівні документи, що не належать до Національного архівного фонду.

          За період діяльності архіву з 2008 по 2016 роки на зберігання надійшли документи з особового складу 226 ліквідованих підприємств, установ та організацій, що в загальній кількості становить 25415 одиниць зберігання.

         Протягом 2016 року Трудовим архівом було впорядковано та прийнято документи 17 ліквідованих  підприємств, установ та організацій, найбільші з яких: ПАТ «Любомирський вапняно-силікатний завод» за 1961 - 2013 роки (1221справа),  колгосп ім.. Дзержинського (ПСП «Дружба») за 1955 - 2011 роки (708 справ), Рівненське державне авіаційне підприємство «Універсал – Авіа» за 2001-2015 роки (70 справ), ВАТ «Оржівський ДОК» за 1946 – 2013 роки (1137 справ), колгосп «Комуніст» (в подальшому ПСП «Омеляна») за 1955 – 2006 роки (552 справи).

          Отримано коштів від надання послуг – 67440 грн., дані кошти використовувались на ремонт оргтехніки, придбання  канцелярського приладдя та на придбання і встановлення металопластикових дверей і вікна.

         У Трудовому архіві забезпечений належний рівень користування документами у службових, наукових, соціально – правових та інших цілях.  Видача довідок, копій та витягів з документів ведеться відповідно до запитів та поданих заяв у належні строки. Протягом 2016 року було прийнято 1138 запитів, заяв, звернень від установ та громадян. Видано 1241 довідка різного характеру. Тематика звернень громадян різна: звернення щодо наявності документів на зберіганні, підтвердження стажу роботи, підтвердження відпрацьованих днів, заробітної плати, витяг з документів, що стосується перейменування чи реорганізації підприємства, установи та організації, відомості щодо проведення атестації робочих місць, відомості щодо відпрацювання повного або неповного робочого дня.

          Приміщення, яке займає архів,  складається з робочого кабінету директора і  бухгалтера та шести сховищ.

         Архівосховища не обладнані протипожежною сигналізацією, що не відповідає правилам роботи архівних установ.

          Систематично проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки та ведеться журнал реєстрації інструктажів.

         Фінансування архіву здійснюється відповідно до «Програми збереження архівних фондів Рівненського району на 2016-2020 роки» затвердженої рішенням районної ради від 02 жовтня 2015 року №1813 за рахунок коштів районного бюджету, субвенцій сільських рад, доходів від статутної діяльності, інших джерел фінансування незаборонених чинним законодавством. Протягом 2016 року на утримання Трудового архіву фінансовим управлінням райдержадміністрації з місцевого бюджету було виділено 206322,69 грн., з них:

-         на оплату праці 108375,25 грн.

-         нарахування на заробітну плату 22% - 24515,99 грн.

-         на комунальні послуги 43500,00 грн.

-         на експлуатаційні послуги, послуги з охорони приміщення, телекомунікаційні послуги та на ремонт обладнання 46224,04 грн.

         Кошти, які передбачені пунктом 3 розділу ІV Програми, для проведення робіт з впорядкування та передачі на зберігання документів архівного фонду юридичних осіб, які ліквідувалися і не мають можливості оплатити відповідні послуги не виділялися. Для цих потреб були використані кошти, що надійшли як плата за послуги.

         Заборгованість до бюджету, кредиторська та дебіторська заборгованості відсутні.

 

 

Директор архіву                                                                                       І.Л.Клочок