У  К  Р  А  Ї  Н  А

РІВНЕНСЬКА    РАЙОННА  РАДА

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 Сьоме скликання

 (двадцять восьма сесія)

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 12 червня 2019 року                                         №925

Про звернення депутатів

Рівненської районної ради

до Рівненської обласної ради

 

 

         Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», районна рада

 

в и р і ш и л а:

 

       1. Схвалити текст звернення депутатів Рівненської районної ради до Рівненської обласної ради щодо ситуації, що склалася в процесі обєднання Білокриницької, Городищенської, Шубківської сільських рад з центром у селі Біла Криниця (додається).

2. Рівненській районній раді направити дане рішення до Рівненської обласної ради.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії районної ради.

 

 

 

 Голова ради                                                                                      М.Г.Сальчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення

депутатів Рівненської районної ради до Рівненської обласної ради

 

До органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Рівненського району надходять звернення громадян Городищенської та Білокриницкої сільських рад, які стурбовані ситуацією, що склалася у процесі об’єднання Городищенської, Білокриницької, Шубківської сільських рад з центром у селі Біла Криниця.

Громади Білокриницької, Городищенської та Шубківської сільських рад більшістю голосів прийняли рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Біла Криниця, Антопіль, Глинки Білокриницької сільської ради, сіл Шубків, Котів, Гориньград Другий, Гориньград Перший, Дуби, Рисв’янка Шубківської сільської ради, сіл Городище, Кругле Городищенської сільської ради в Білокриницьку сільську об’єднану територіальну громаду з центром у с.Біла Криниця.

Усі необхідні документи були підготовлені вчасно та подані до Рівненської обласної державної адміністрації відповідно до вимог чинного законодавства.

Розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації про затвердження висновків щодо відповідності проектів рішень сільських рад «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Конституції та законам України не надходили.

Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Рівненської районної ради, підтримуємо рішення сесій Городищенської, Білокриницької, Шубківської сільських рад щодо добровільного об’єднання територіальних громад з центром у селі Біла Криниця, що підтверджене рішенням районної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Рівненського району та просимо вжити усіх додаткових заходів щодо пришвидшення прийняття відповідного рішення.

Вже тривалий час працює робоча група щодо обєднання громад у Рівненському районі, яка проголосувала за новий перспективний план формування територій громад Рівненського району. Пропозиція щодо добровільного об‘єднання територіальних громад була обговорена та погоджена з місцевими жителями. Висловлюємо прохання підтримати добровільне, передбачене законодавством, об‘єднання громад в Рівненському районі.

        

 

 

                                                                  СХВАЛЕНО

                                                                  Рішенням районної ради

                                                                  від 12 червня 2019 року № 925